Super User

Super User

Quis fringilla quis cursus urna sed sed velit nunc metus condimentum. Et pretium nec magna eros id commodo ligula Phasellus Curabitur wisi. Lacus elit lorem ridiculus vitae tempus eget nibh ut risus et.
Se convoaca Adunarea Generala a Filialei Judetene Olt a Asociatiei Comunelor din Romania si a reprezentantilor parteneri in sistem de cooperare privind activitatea de audit public intern in sedinta ordinara, vineri, 26 februarie 2021 la ora 11:00, in judetul Olt, Municipiul Slatina, str. Crisan 31L - Capitol Events Hall.
(2) Convocarea prevazuta la alin. (1) vizeaza, cu precadere:
1.Aprobarea raportului de activitate al Filialei Judetene Olt a Asociatiei Comunelor din Romania pentru anii 2019 si 2020;
Initiator: Gheorghe-Florin TIUTIU - Presedinte;
2.Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anii 2020 si 2021 al Filialei Judetene Olt a Asociatiei Comunelor din Romania;
Initiator: Gheorghe-Florin TIUTIU - Presedinte;
3.Aprobarea bilantului contabil pentru anii 2019 si 2020;
Initiator: Gheorghe-Florin TIUTIU - Presedinte; 
4.Prezentarea Raportului privind activitatea de audit public intern aferenta anului 2020 desfasurata la nivelul Unitatilor Administrativ Teritoriale membre ale acordului de cooperare din cadrul Directiei de Audit Public Intern Tnfiintata la nivelul Filialei Judetene Olt a A.Co.R..
Initiator: Dan-Ionut RAICEA - Director- DAPI;
Președintele Asociației Comunelor din România, Emil DRĂGHICI, a elaborat un document care structurează cronologia etapelor și a acțiunilor specifice procedurilor constituirii consiliului local și a celor depunerii jurământului de către primar. Documentul vine în sprijinul secretarilor generali ai comunelor și al aleșilor locali, în contextul recentelor alegeri locale.
Miercuri, 26 Iunie 2019 11:35

Codul administrativ a fost adoptat

Codul administrativ, adoptat prin Ordonanță de urgență, este un proiect important pentru modernizarea administrației publice, rezultatul unei ample consultări cu reprezentanții structurilor asociative.

De altfel, Codul administrativ a fost o inițiativă a Asociației Comunelor din România încă din anul 2004. Prin acest act normativ a fost creat un cadru unitar și coerent, fiind reunite și simplificate prevederi ce se regăsesc în 17 acte normative.

Codul administrativ stabilește, printre altele: validarea mandatelor consilierilor locali aleși prin hotărârea instanței, nu prin hotărârea unei comisii de validare;răspunderea aleșilor locali pentru aprecierea necesității și oportunității actelor administrative;atestarea domeniului public prin hotărâre de Consiliu local sau județean, și nu prin hotărâre de guvern;constituirea de venit la bugetul local a redevențelor obținute prin concesionare din activități de exploatare a resurselor la suprafață (40% la nivelul bugetului local al județului pe pe teritoriul asupra căruia există activități de exploatare, 40% la bugetul local al comunei, orașului sau municipiului și 20% la bugetul de stat); condițiile de transfer al funcționarilor publici din administrația publică centrală în cea locală și invers.

Mesajul președintelui ACoR către prim-ministrul României, doamna Vasilica-Viorica DĂNCILĂ si către viceprim-ministrul Vasile-Daniel SUCIU, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, cu ocazia adoptării, în ședința de guvern de astăzi, a Codului administrativ.

Page 1 of 16
Ești aici: Home Financiar Raport cenzor Super User